گزارش صعود به قله کازبک
- تاریخ: ۱۷ تا ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
- تعداد : ۱۷ نفر
- اختلاف ساعت تفلیس با ایران : نیم ساعت
- مدت زمان پرواز : ۳ ساعت
- کل مسافت پیماش رفت و برگشت : حدودا 32 کیلومتر
واحد پول : لاری
قله کازبک :
بلند ترین قله در شمال شرقی گرجستان و سومین قله بلند در گرجستان پس از قله شخارا ۵۰۶۸ متر و قله جانگا ۵۰۵۹ متر ، همچنین دومین قله بلند آتشفشانی در قفقاز پس از قله البروس در روسیه است . درجه سختی این کوه با درجه سختی قلل رشته کوه هیمالیا برابری میکند به همین خاطر به اورست کوچک مشهور است .
کازبک توسط داگلاس فرش فیلد ، مور و تاکر با یک راهنمایی سوئیسی برای اولین بار در سال ۱۸۶۸ صعود شد و همچنین برای نخستین بار غیور مردان ایرانی در سال ۱۳۸۲ فاتح اورست کوچک قله کازبک شدند .
این قله هفتمین قله بلند رشته کوه قفقاز و دومین قله بلند اروپا بعد از البروس شمرده می شود .
بهترین زمان صعود قله کازبک از اواخر تیرماه آغاز و تا اواسط شهریور ادامه دارد، و جالبه بدونید این قله بخاطر قرار گرفتن در میان دو دریاچه جهان دریاچه کاسپین و سیاه ، از باد های شدید و کولاک ها و مه زیادی برخوردار است که گاهی از موارد هم آب و هوا قابل پیش بینی نمی باشد .
گزارش برنامه :
با مشخص شدن قطعی نفرات و ایجاد هماهنگی ها و برنامه ریزی های اختصاصی برنامه، در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ گروه تهران را به مقصد تفلیس ترک نمودیم .
پس از رسیدن به تفلیس با ماشینی که از قبل هماهنگ شده بود راهی روستای کازبکی شدیم .
مسیر حدود 170 کیلومتر بود که به دلیل اینکه مسیر و طبیعت بسیار زیبا و چشم نواز بود از فرصت استفاده نموده و کلیساها و مناظر طبیعی و آثار باستانی را بازدید کردیم .
در نهایت به روستای بسیار زیبا و جذاب و سرسبز کازبکی رسیدیم . ابتدا به مجتمع کوهستانی رفتیم جهت تهیه کپسول گاز . مجتمع کوهستانی وسایلی از قبلی کفش – هارنس – گورتکس طناب جهت اجاره و جوراب جهت خریداری موجود بود . (پس اگر یکی ازین وسایل را جا گذاشتید نگران نباشید ) بعد از خرید کپسول گشتی در روستا زده
پنج دستگاه ون دلیکا نیز جهت رسیدن به ابتدای مسیر پیمایش (کلیسای گرگتی) نیز اجاره نموده و بعد از تهیه مایحتاج خوراکی به هتل رفته بعداز برگزاری جلسه هماهنگی نهایی و قرار شد فردا 8 صبح همگی کنار ماشین ها باشیم .
صبح روز بعد همگی بسیار آماده و سرحال با هیجانی وصف ناپذیر جهت صعود اورست کوچک سوار بر ون شده و وارد مسیر زیبا و سرسبز کازبکی به کلیسای گرگتی شدیم . بعد از حدود 25 دقیقه با افزایش ارتفاعی حدود 150متر به کنار کلیسا رسیدیم . اینجا اسبهای باربر نیز جهت حمل کوله وجود داشتند .
ابتدای مسیر با شیبی نسبتا تند شروع شد حدود 150 متر افزایش ارتفاع داشتیم و سپس بعد از طی تروارسی حدودا 300 متری و چندین پستی و بلندی و لذت تمام از مناطق زیبای جنگل گونه ی اطراف و برداشتن آب از چشمه های مسیر به پناهگاه اول رسیدیم که در ارتفاع حدود 3000 قرار داشت و کنار پناهگاه هم آب وجود داشت .
در مسیر صعود و قبل از آغاز یخ چالها ایستگاه نگهبانی است که پاسپورتهای نفرات چک و سپس مجوز ورود صادر می کند
طبق نظر سرپرست محترم جهت بالا بردن ضریب ایمنی کرامپونها را بستیم و با احتیاط کامل و کاملا منظم و در یک خط یخچال را هم پشت سر نهادیم و در نهایت بعد از حدود 7 ساعت و پیمایشی حدود 9 کیلومتر به کمپ متئو استیشن که ساختمانی بزرگ و دارای اتاق های فراوان چند تخته و فروشگاه جهت خرید مواد خوراکی بوده که در ارتفاع 3650 متری قرار دارد ، مبلغ اجاره هر تخت برای یک شب ۲۰۰ لاری می باشد .
بعداز رسیدن به متئو استیشن چادرها را برپا کرده و به داغ نمودن غذا و استراحت جهت صعود فردا پرداختیم
ساعت صعود به سمت قله ساعت 1:30 بامداد اعلام شد و جهت ذخیره انرژی خیلی زود خوابیدیم و راس ساعت مذکور به خط شده و با هر گام که بر می داشتیم اشتیاقمان بیشتر و بیشتر می شد . سمت راست مسیر صعود دیواره هایی بلند با سنگهای سست و ریزشی بودند که بعد از حدود 4 ساعت کرامپونها را بستیم و وارد یخچال شدیم . در ارتفاع 4180 در دشت پلوتو مرز گزجستان و روسیه کرده ها تشکیل شد .
با حمایت یکدیگر و استفاده از کلنگها یخچالهای بسیار عظیم را یکی پس از دیگری پشت سر نهاده و با گذر از دشتی یخی و سفید پوش با گردشی کامل به دور قله از مسیر شمالی و شمال غربی به خط الراس رسیدیم و وارد شیب 60 درجه زیر قله در هوایی کاملا آفتابی و جذاب شدیم .
قله آلبروس سمت چپمان خودنمایی می کرد . در نهایت بعد از طی 7 کیلومتر راس ساعت ۱۱:۳۰ کل اعضا تیم در سلامت کامل گام بر اورست کوچ نهادیم و شادی بسیار زیاد از صعودی زیبا و سرسخت همه ی دوستان را فرا گرفت و ما را یارای ترک قله نبود و همگی سرمست از زیبایی منطقه سفید پوش بودیم . اما وزش باد و افزایش میزان مه مدام اعلام ترک قله را مینمودند .
خیلی سریع عکسها گرفته شد و مجدد کرده ها عزم فرود کردند .
ساعت حوالی ۱۸:۳۰ به چادرها رسیده ناهار خوردیم و با اعلام سرپرست که فردا صبح حرکت به سمت پایین خواهد بود به استراحت و انتقال عکسها پرداختیم .
صبح روز بعد ساعت ۱۰:۳۰ به سمت کلیسای گرگتی حرکت کردیم اینبار سرحال تر و شادتر و بعد از رسیدن به کازبکی فردا به سمت تفلیس رهسپار شدیم
۳ شب در تفلیس اقامت داشتیم و از جاذبه های آن از جمله :
- کارتلیس ددا یا مجسمه مادر
- پل صلح تفلیس
- خیابان روستاولی و میدان آزادی
- برج ساعت تفلیس
- کلیسای جامع تثلیث
- مسجد جمعه تفلیس
- پل عشاق
- قلعه ناریکالا
- سد ژینوالی
- پارک حیدر علی آف
- حمام های گوگردی شاه عباسی
- شام و رقص محلی گرجی
دیدن کردیم و با خاطره ای خوش در تاریخ ۲۴ مرداد تفلیس را به مقصد تهران ترک کردیم